Creus que els sistemes econòmics s'aniran transformant cap a models més basats en l'intercanvi sense diners?

dijous, 24 de gener del 2013

El primer curs de formació de gestors de Bancs del Temps obre el 2013

La jornada ha tingut lloc al Centre Cívic Matas i Ramis d’Horta el dissabte 19 de gener


El local ha obert expressament per la jornada celebrada el dia 19 de gener que ha comptat amb una trentena d'assistents.
Gairebé una trentena de participants van poder gaudir
del servei de cafeteria obert per l’ocasió.
Imatge del blog del Centre Cívic Matas i Ramis
L’objectiu era proporcionar les pautes i consells adequats per formar bons gestors per un Banc del Temps. Hi van acudir participants de diverses zones de Barcelona, però també d’altres ciutats de Catalunya com el Vendrell i Masnou. El centre cívic va obrir excepcionalment un dissabte per acollir les jornades, ja que aquesta entitat està començant a gestionar l’obertura d’un Banc del Temps pel barri d’Horta.


Els cursos de formació son una iniciativa de la Associació Salut i Família, organització sense ànim de lucre que, entre altres tasques, s’encarrega de la coordinació dels Bancs del Temps de l’Estat espanyol. 
S’ofereixen tallers de primer i segon nivell. Uns s’adrecen a voluntaris que inicien la seva activitat i els altres intenten solucionar els problemes que sorgeixen una vegada ja s’ha engegat el projecte. A més a més, la institució realitza seguiments específics dels bancs novells.


Fins les 8 de la tarda, van tenir lloc xerrades, tallers i dinàmiques referides a situacions del dia a dia en un Banc del Temps. El curs es va tancar amb un recull de les eines proposades per exercir amb èxit com a gestor d’una d’aquestes entitats. Cada membre va rebre un dossier amb material divers com ara una còpia de les normes de funcionament del Banc del Temps, autorització de comunicació de dades personals i ús d’imatge i un patró de la fitxa d’inscripció.


Amalia Alonso.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada